Despre Lefrucom

Gustul sănătății Dumneavoastră!

Cum a început totul!

Compania Lefrucom a fost fondată în 2007 la Soroca, Republica Moldova, activitatea de bază fiind deshidratarea fructelor și legumelor. Conceptul procesării fructelor și legumelor a survenit din necesitatea de a păstra produsele pe o perioadă mai îndelungată de timp. Amplasarea fabricii în inima livezilor facilitează obținerea materiei prime direct de la producătorii agricoli, astfel compania Lefrucom își concentrează activitatea pe deshidratarea fructelor și legumelor care cresc anume în Republica Moldova.

Punctul de pornire pentru inițierea acestei afaceri a fost ideea că populația din mediul rural aruncă o bună parte din fructele şi legumele pe care le cresc din motiv că nu reuşesc să le comercializeze în timp util, iar uscarea este cea mai bună soluţie pentru a menţine calităţile nutritive şi gustative ale acestora pentru o perioadă mai mare de timp.

În anul 2012 a fost achiziționată o linie de învelire în ciocolată a fructelor care a deschis ulterior noi orizonturi și noi piețe de desfacere pentru o gamă mai largă de produse. Astfel, prunele, nucile, cireşele, vişinele, merele, toate uscate şi glazurate cu ciocolată, precum şi tomatele, sfecla sau bostanul uscat sunt doar câteva dintre deliciile produse la Lefrucom. Mai mult de atât, întreprinderea experimentează în permanenţă şi vine cu abordări inedite nu doar pe piața națională, dar şi pe cea internaţională.